általános szerződési feltételek Általános Szerződési Feltételek
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

shop@szerelvenyaruhaz.hu - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek (letöltés: ÁSZF)
Hatályos: 2021. július 20. napjától


A jelen általános szerződési feltételek (továbbiakban "ÁSZF") célja, hogy a www.szerelvenyaruhaz.hu honlapon történő megrendelés, illetve vásárlás szabályait rögzítse.
Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

Az internetes áruházban minden, a megrendelési igény feldolgozását követő és a rendelést megerősítő visszajelzés esetén a felek között adásvételi és szállítási szerződés (továbbiakban: Szerződés) jön létre.

A rendelési igény beérkezéséről rendszerünk által automatikus küldött visszaigazoló e-mail (rendelés befogadása) még nem minősül a felek közötti adásvételi és szállítási szerződésnek.
A Szerződés egyrészről a www.szerelvenyaruhaz.hu internetes áruházban vevői megrendelést rögzítő mindennemű természetes és jogi személy (továbbiakban: Vevő) másrészről a www.szerelvenyaruhaz.hu internetes áruház üzemeltetője a
Szerelvény Szakáruház Kft.-re (továbbiakban: Eladó) között jön létre.
A www.szerelvenyaurhaz.hu internetes áruházban leadott minden rendelésre annak leadási időpontjában érvényben lévő ÁSZF az irányadó.

A honlapon történő vásárláshoz az Ön adatainak (név, számlázási és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) megadása szükséges. Ön a megrendelési folyamat során adatainak megadásával elismeri, hogy a jelen ÁSZF-et elolvasta és az abban foglaltakat megértette és tudomásul vette.

Azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapunkon elérhető egyéb tájékoztatókban találja meg.

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv.

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat Eladó nem iktatja.

A honlap fentartója:
A www.szerelvenyaruhaz.hu 100%-os tulajdonosa Nagy Richárd György

Tárhely szolgáltató: SOMA SLOVENSKO s.r.o., 9801 Filakovo, Daxnerova 13/194,

Tulajdonos: Sípos Lóránt


Cégnév:                        Szerelvény Szakáruház Kft.
Cégjegyzékszám:         01-09-706522

Nyilvántartó hatóság:  Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Adószám:                     12851346-2-41
Bankszámlaszám:         K&H Banknál vezetett 10400968-50526877-66741000
Székhely:                     1135 Budapest, Béke út 104.
Elérhetőség:                 Mobil: +36-30-863-4723
  

 

Budai üzlet:                   1115 Budapest, Tétényi út 18.

Elérhetőség:                   Mobil: +36-30-863-4723                                  

 

E-mail:                          shop@szerelvenyaruhaz.hu

Adatok megadása:

A megrendeléshez szükséges adatait (név, számlázási és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) a megrendelés visszaigazolásához használjuk fel, amely visszaigazolást minden esetben megteszünk e-mailben és amennyiben szükséges telefonon.
Adatait harmadik félnek nem adjuk ki, az adatkezelés során követjük az adatvédelmi jogszabály, illetve az adatvédelmi tájékoztatónk előírásait.
A kezelt adatokról, megrendeléseiről kérésére tájékoztatást küldünk, illetve kezelt adatait töröljük az adatbázisból, amennyiben ezt Ön e-mailben kéri.

A szerződés tárgya:
A szerződés tárgya a www.szerelvenyaruhaz.hu internetes áruházban található mindazon árucikk, amire a vevő vásárlási megrendelést rögzít. A Vevő az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó információs oldalakon találja meg.
A megrendelés rögzítésével a Vevő kijelenti, hogy a megrendelt termék paramétereit elfogadja és azt igényeinek mindenben megfelelőnek ismeri el.
Termékkínálatunkban épületgépészeti szerelvények és szaniterek találhatók.
Az egyes termékekkel kapcsolatos – általunk – a webáruházban feltüntetett információk Vevő általi téves értelmezéséből eredő károkért sem az oldal üzemeltetője, sem az anyag szerzője felelősséget nem vállal.

Szerződéskötés technikai lépései

Regisztráció:
A www.szerelvenyaruhaz.hu oldalra történő regisztráció önkéntes és ingyenes. Adatait megőrizzük, és harmadik félnek azt nem adjuk át (kivétel a megrendelés teljesítéséhez szükséges szállító partnernek történő szállítási cím kiadása, ill. hatósági felkérés esetén).
Regisztrációját kérésére bármikor töröljük adatbázisunkból, ehhez csupán egy e-mailt, vagy faxot szükséges részünkre küldeni a törlési igénye megjelölésével!
A regisztráció feltétele a regisztrációs adatlap pontos, teljes, és időszerű adatokkal való kitöltése, valamint a vásárlási feltételek megismerése és elfogadása.
A regisztrációhoz szükséges egy teljes név, érvényes email cím, valamint egy választott jelszó megadása.
A jelszó titokban tartása az Ön felelőssége, a belépési információ biztonságos megőrzése elvárt.
A regisztrációt követően emailt küld rendszerünk a megadott email címre, melyben megtalálható a regisztráció megerősítése link, melyre kattintva a regisztráció hitelessé válik rendszerünkben. Ezt követően a belépési jelszó és további személyes adatok (telefonszám, szállítási cím, számlázási cím) a belépés után kitölthetőek és módosíthatók.
Ezt követően bármikor beléphet adataival, és rendelést adhat le.
Hamis felhasználói profilokat tilos az oldalon létrehozni! Kérdéses esetekben a Szerelvény Szakáruház Kft kérheti a felhasználót személyes adatainak igazolására, a névhasználat jogszerűségének igazolása céljából. A Szerelvény Szakáruház Kft fenntartja magának a jogot, hogy bármikor figyelmeztetés nélkül a jogszerűtlen regisztrációkat törölje, vagy felfüggessze.

Adatbeviteli hibák javítása:
Amennyiben regisztrációjánál hibásan adta meg adatait, úgy belépésével bármikor tudja módosítani azokat (név, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám) a személyes menüpontjába lépve.
Amennyiben rendelését adta le hibásan (pl. más méretet, más terméket, vagy az adott megrendelt termékből más műszaki paraméterrel rendelkezőt szeretne), úgy kérjük, hogy haladéktalanul lépjen velünk kapcsolatba emailban vagy telefonon, hogy a hibát javíthassuk. A leadott megrendeléseket kizárólag a Szerelvény Szakáruház Kft. tudja módosítani, a vásárló emailben vagy telefonon történt kérésére! Kérjük, hogy a rendelése leadása előtt mindig ellenőrizze az Ön által megadott adatokat.

Rendelés:
A www.szerelvenyaruhaz.hu internetes áruház termékeire rendelést leadni csak az áruház honlapján keresztül lehet a nap 24 órájában. Telefonon vagy e-mail-en rendelést felvenni nem tudunk, de egyéb információkra az elérhetőség menüpontban megadott elérhetőségeken munkatársaink miden esetben segítséget nyújtanak hétfőtől-péntekig 8-16 óráig!

Rendelési információk

A regisztrációról bővebben ezen ÁSZF Regisztráció pontja alatt olvashat.

A rendelés menete:
• A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba. A kosár tartalmát mind a lap jobb oldalán, mind a kosarába belépve ellenőrizheti.
• Kosarában a "Mennyiség" föl/le gombra kattintva változtathatja a mennyiségeket, vagy akár termékeket is törölhet a törlés vörös „X” négyzetre kattintva. A mennyiség megadását vagy a törlését követően kosara tartalma automatikusan frissül.
• Amennyiben nem szeretne más terméket, a "Rendelés feladása" gombra kattintva haladhat tovább.
• Szállítási és fizetési mód kiválasztása:
- Telephelyünkön személyes átvétel – Ez esetben értesítjük amint megrendelt tételeit székhelyünkön vagy telephelyünkön átveheti és készpénzben kifizetheti, amennyiben nem banki utalással vagy bankkártyával fizetett;
- Futárszolgálatos csomagkiszállítás, az áru átvételekor történő készpénzfizetés (utánvét) – A megrendelés végösszegét az Ön által választott futárszolgálat munkatársánál a helyszínre szállításkor egyenlíti ki.

- Banki átutalás, ez esetben a végösszeget cégünk bankszámlaszámára a rendelést visszaigazoló e-mail kiküldését követő 4 napon belül kell teljesíteni, a megrendelését az Ön által választott futárszolgálat kiszállítja;

- Bankkártyás fizetés, ez esetben Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat webáruházunkban. A megrendelés véglegesítésekor kell a kifizetést teljesíteni, Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával.

Ezt követően az Ön által választott futárszolgálat kiszállítja a megrendelt terméket.
• A „fizetési és szállítási adatok megadása" menüpontban Önnek lehetősége nyílik a postázási címét átírni, módosítani, ill. megrendelés hozzászólások ablakban közleményt feltüntetni.
• Ha minden adat, beállítás megfelelő, a „Fizetési kötelezettséggel járó megrendelés" gomb megnyomásával Ön elküldi az összeállított megrendelést
Webáruházunkban leadott megrendelésekről rendszerünk automatikus visszaigazolást küld (rendelés befogadása) a vásárló regisztrált email címére a megrendelést követő 15 percen belül melyben értesítjük, hogy rendszerünk befogadta-e rendelési igényét. Amennyiben ezt a visszaigazolást technikai okokból (levelezőrendszere nem fogadja emailünket, rendszerhiba, stb.) 1 órán belül nem kapja meg, kérjük jelezze felénk, hogy ismételten visszaigazolhassuk megrendelését legkésőbb a megrendelést követő 24 órán belül!
• Ezt követően rendelését ellenőrizzük, feldolgozzuk, majd feldolgozás után küldünk egy visszaigazoló e-mailt (rendelés megerősítése)

• Amint a rendelést megerősítő visszajelzés megérkezik, Ön, mint vásárló, és a Szerelvény Szakáruház Kft. között adásvételi szerződés jön létre, mely szerződés magyar nyelven készült, továbbá azt az Ön e-mail útján megküldött kérésére elektronikus úton ismételten megküldjük Önnek a megerősítő visszajelzésekor létrejött tartalommal.

Megrendelések feldolgozása, visszaigazolása:
Rendszerünk háromféle visszaigazolást küldhet Önnek:
1 – Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után azzal mindenben egyező rendelést megerősítő visszajelzést küldünk, ebben az esetben Önnek semmi más dolga nincsen, mint várni az értesítést a rendelés tárgyának állapotáról. Ekkor Ön mint vásárló és a Szerelvény Szakáruház Kft. között az adásvételi szerződés létrejön.
2 – Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után az attól eltérő rendelést megerősítő visszajelzést küldünk (például ha a megrendelt termékek nincsenek raktáron – vagyis rendelés köteles, eltérő szállítási idő, eltérő tételek, eltérő ár, egyedi ajánlat, megszűnt gyártó vagy termék, stb. esetében). Ebben az esetben Ön eldöntheti fenn kívánja e tartani továbbra is megrendelését az általunk kiküldött új/módosított adatokkal vagy termékekkel, vagy törli azt, ezt a kiküldött megerősítő e-mail alján teheti meg a „Rendelés elfogadása” vagy a „Rendelés elutasítása” linkre kattintva. A „Rendelés elfogadás” esetén Ön mint vásárló és a Szerelvény Szakáruház Kft. között az adásvételi szerződés létrejön

3. – Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után a rendelést visszautasító e-mailt küldünk. Ez esetben nem áll módunkban rendelését webáruházunkban teljesíteni. Ekkor válasz e-mailben tájékoztatást adunk arról, hogy hagyományos (offline) bolti megrendelésre van-e lehetőség társaságunknál. Ez esetben Ön és a Szerelvény Szakáruház Kft. között adásvételi szerződés nem jön létre a Távollévők között kötött szerződésről szóló 45/2014. (II.26) Kormányrendelet alapján.

Megrendelés teljesítése:
A megrendelt termékeket a raktárkészleten lévő termékek erejéig szállításra készen átadjuk szállító partnerünknek (amennyiben a vásárló futárszolgálatos készpénzes fizetési móddal adta le rendelését, úgy azt a megrendelést követő 5 munkanapon belül adjuk át a szállító partnernek, vagy amennyiben a vásárló banki előreutalást választott, úgy az átutalása jóváírását követő 5 munkanapon belül adjuk át a szállító partnernek).
E-mailben értesítjük a vásárlót amikor a termék üzletünkben átvehető, vagy a küldemény elindításáról, ha a rendelésnél házhoz szállítást kért. A rendelés státuszát a felhasználónevével és jelszavával belépve az oldalra tudhatja meg.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!
A weblapon az adott termékek mellett feltüntetett szállítási határidő a raktárkészleten, illetve beszállító partnereink raktárkészletén meglévő termékekre vonatkoznak. A fenti határidő rajtunk kívül álló okból történő meghosszabbodásáért - külső beszállító vagy gyártó cég késedelmes szállítása - felelősséget nem tudunk vállalni. Társaságunk arra vállal kötelezettséget hogy a szállítási határidő meghosszabbodásáról haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt aki ennek ismeretében élhet elállási jogával.

Azon sajnálatos esetben, amikor Vevő korábban már úgy rendelt terméket webáruházunktól, hogy azt a kiszállítás során nem vette át (ide nem értve azt az esetet, amikor elállási jogával élt), vagy a megrendelt termék „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza az Eladóhoz, úgy ezen Vevők esetében az Eladó a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez köti.

 

Eladó jogosult visszatartani a termék átadását, ameddig nem győződik meg arról, hogy a teljes vételár kifizetése sikeresen megtörtént az ÁSZF-ben meghatározott fizetési módok bármelyikének használatával (ideértve azt az esetet is, amikor a vevő a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az bármely okból nem egyezik a teljes vételár összegével). Amennyiben a teljes vételár nem kerül kifizetésre, úgy az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel Vevőt.


Áraink:
A feltüntetett eladási áraink minden esetben forintban értendő, bruttó fogyasztói árak, azaz tartalmazzák a 27%-os általános forgalmi adót (ÁFÁ-t).

Az Eladó fenntartja magának az árváltoztatás jogát, azonban mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett árak vannak érvényben. Előbbiek alól kivételt képeznek azon esetek, amikor a megrendelt termék bármely okból történő (pl.: raktárkészlet kifogyása) Eladó általi utánrendelése válik szükségessé és a megrendelt termék beszerzése már csak magasabb áron lehetséges, illetve a megrendelt termék már nem rendelhető (megszűnt a gyártó, kivonták a terméket), avagy technikai okból a termék mellett „0.-Ft” szerepel, ezen esetben Eladó haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt. Hibás ár feltüntetése vagy egyéb technikai hiba esetén Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét vagy a technikai hiba korrekcióját (új gyártótól megrendelés, hasonló termék stb.), mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli-e így a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

Webáruházunk nem tud felelősséget vállalni az egyes termékek beszállítói általi azon áremelésekkel kapcsolatosan, melyek a fenti esetre vonatkoznak. Amennyiben a Vevő Webáruházunkban olyan terméket kíván megrendelni, melyet kifejezetten a Vevő kérésére szükséges berendelnünk adott mennyiségben és/vagy méretben, úgy a Vevő köteles a megrendelés teljes összegét előre megfizetni átutalással, ilyen esetben utánvétes fizetést nem áll módunkban elfogadni. Webáruházunk a szállítási költségeket automatikusan számolja a megrendelni kívánt termékek értékétől, súlyától és mértétől függően. A megrendelés végösszege már a szolgáltatásdíját, szállítási díjat, a csomagolási költségeket és az esetleges utánvét díjat is tartalmazza, így Önnek a megrendelés végösszegét kell kiegyenlítenie, ezen felül más költség nincs!

Szállítási díjak: Az aktuális kiszállítási díjtáblázatunkat megtalálja a szerelvenyaruhaz.hu weboldalon.

 
Fizetési módok:
A www.szerelvenyaruhaz.hu internetes áruházakban rendelt termékek ellenértékének kiegyenlítésére a Vevő számára - jelen pillanatban – négy lehetőség kínálkozik:
• Üzletünkben történő személyes átvétel esetén Bankkártyával vagy készpénzben.
• Utánvételes fizetés: a Vevő az áru kézhezvételekor a futárnak fizet készpénzben. Az utánvét díját a szállítási költség tartalmazza.

Amennyiben az utánvéttel megrendelt termékeket szállító partnerünknek átadtuk, és a vásárló ezután jelzi a vásárlástól történő visszalépési szándékát, úgy fenntartjuk a jogot, hogy az ebből eredő költségeket (a szállítás oda-vissza történő megtérítése) kiszámlázzuk a vásárló részére!
• Banki átutalás: az áru ellenértékét a Vevő banki átutalással egyenlíti ki. Megkérjük, hogy a vásárlási összeget a rendelést megerősítő visszajelzést követő 4 munkanapon belül utalja el részünkre! A visszaigazolásban található megrendelés azonosító szám, melyet kérjük a banki átutalás közlemény rovatában mindenképpen írjon be!
Az áru a rendelés visszaigazolás hiánytalan ellenértékének a Szerelvény Szakáruház Kft.
K&H Banknál vezetett 10400968-50526877-66741000 vezetett bankszámláján történő jóváírást követően kerül kipostázásra a szállítási módok menüpontban feltüntetett feltételekkel.

- Bankkártyás fizetés,  ez esetben a megrendelés véglegesítésekor kell a kifizetést teljesíteni, Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával.

Önnek annyit kell tennie, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattint, majd megadja a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát és lejárati dátumát. A K&H Bank a VISA, VISA Electron, V-Pay, MasterCard, Maestro és JCB típusú kártyákat tudja elfogadni.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben tudjuk elfogdani, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül történő vásárláshoz. A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

Szállítás:
Amikor a rendelt árut átadjuk az Ön által választott futárszolgálatnak Önt e-mailben tájékoztatjuk erről. Az áru megérkezése a következő munkanapokon 8-20 óra között, vagy az Ön által a megrendeléskor megadott paraméterek alapján várható. Felhívjuk figyelmét, hogy a szállító cégek a megrendelt árut előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítják ki, ezért lehetőleg a munkahelyére vagy más olyan címre kérje a szállítást, ahol az adott intervallum nagyobb részében tartózkodik valaki. Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat, hogy a házhoz szállítás minden esetben a rendelés során megadott házszámig történő sérülésmentes kiszállításra vonatkozik. Az esetleges épületbe, emeletre történő feljuttatást a szolgáltatás nem tartalmazza.

Vásárlástól való elállás:
Az Ön megrendelésének, azaz velünk kötött szerződésének a teljesítése során a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletnek megfelelően járunk el.
A Távollévők között kötött szerződésről szóló 45/2014. (II.26) Kormányrendelet értelmében a Fogyasztónak jogában áll 14 napon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállni. Amennyiben a Fogyasztó él a 14 napos elállási jogával, úgy köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni társaságunknak. A 14 napos határidő (elállási határidő) attól a naptól kezdődik amikor a Fogyasztó vagy az általa megjelölt harmadik személy a csomagot átvette. Elállás esetén a fogyasztót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. Társaságunk az elállási jog gyakorlásáról való tudomásszerzést követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül köteles visszatéríteni a Fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget, amennyiben a Fogyasztó a terméket már visszaszolgáltatta. Amennyiben a Fogyasztó az elállási joga gyakorlásával egyidejűleg a terméket nem küldte vissza, vagy a termék még Társaságunkhoz nem érkezett meg, úgy a termék visszaérkezését követő 14 napon belül köteles társaságunk az ellenszolgáltatásként megfizetett díjat visszafizetni Fogyasztónak. Fogyasztó tudomásul veszi és elfogadja, hogy az ellenérték visszajuttatása kizárólag átutalással történik, így kérjük, hogy elállási nyilatkozatában adja meg bankszámlaszámát. Elállás esetén az Eladó az átvett vételár, szolgáltatási díj után kamatot nem fizet.
Az elállási jog kizárólag csak akkor gyakorolható, amennyiben az áru hiánytalan, sérülésmentes. Amennyiben a termék a szokásos használat nyomait mutatja, úgy Társaságunk fenntartja magának a jogot arra, hogy az értékcsökkenés miatt egy arányos összeget visszatartson és a vételárat csak részben térítse vissza. A vásárló csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.

Elállási joga gyakorlásához kérjük vegye igénybe mellékelt nyomtatványunkat. (nyomtatvány.link)

Amennyiben a Fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

Tájékoztatjuk, hogy a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1) bek. c.) pontja értelmében amennyiben webáruházunkban olyan nem előre gyártott terméket kíván megrendelni, amelyet kifejezetten a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak (pl.: előre gyártott termék méretezéstől eltérő paraméterek megadása alapján) nem gyakorolhatja az elállás jogát, tekintettel arra, hogy a megrendelt termék beszerzése a fogyasztó személyéhez kötött.

Jótállás (garancia):
A jótállási igény a csomagban kapott jótállási jeggyel és számlával érvényesíthető. A jótállásra vonatkozó részletes információkat az adott termékre vonatkozó jótállási jegy tartalmazza. Tartós fogyasztási cikkek esetén a jótállás időtartama az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év; 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év; 250 000 forint eladási ár felett három év.

 A jótállási határidő kezdete a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy az üzembe helyezés napja – amennyiben az üzembe helyezést a vállalkozás vagy megbízottja végzi. Amennyiben a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.

A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

Jótállási igény teljesítése körében történő csere alkalmával az eredetileg megvásárolt termékkel egyező paraméterekkel rendelkező modellt áll módunkban adni.

A fogyasztó a kijavítás iránti igényét választása szerint a vállalkozás székhelyén, bármely telephelyén, fióktelepén és a vállalkozás által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

Kellékszavatosság

Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Választása szerint az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költsége azonban Önt terheli kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket Eladótól vásárolta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

Visszaküldés:
Az áru visszaküldése postai úton, vagy személyesen lehetséges. Kérjük, hogy az áru visszaküldése esetén mindig előzetesen egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal.
A visszárut minden esetben normál postai küldeményként kérjük feladni, mert utánvétes csomagokat nem áll módunkban átvenni! A 2 kg alatti termékeket ajánlott levélként, vagy elsőbbségi ajánlott levélként is feladhatja! A 2 kg feletti csomagokat postai csomagként küldjék el részünkre. A visszaküldött csomagot az eredeti számlával, a hiánytalan termékkel, hiánytalan dokumentációval tudjuk elfogadni! A visszaküldött csomagot a következő címre kérjük: Szerelvény Szakáruház Kft. 1135 Budapest, Béke út 104. Eladó kizárólag sérülésmentes termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vásárló részére megtéríteni. Társaságunk követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

Át nem vett csomagok:

Utánvéttel megrendelt, és kiszállított, de a vásárló által át nem vett, és előzetesen vissza nem mondott csomagok szállítási költségét, valamint a visszaszállításból eredő többletköltséget kiszámlázzuk a vásárló részére, melyet haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül köteles Eladó bankszámlájára átutalni! A szállítási költséget a megrendelést visszaigazoló emailunk is tartalmazza. A visszaszállítás, és adatfeldolgozás költsége az eredetileg felszámolt postaköltséghez adódik.
Előre átutalt, és kiszállított, azonban a vásárló által át nem vett csomagok ismételt kiszállítását kizárólag a postaköltség ismételt átutalása után tudjuk megtenni!
A megrendelt és kifizetett, azonban értesítésünk ellenére a megrendelő által át nem vett termék/termékek őrzéséért felelősséget nem áll módunkban vállalni, az ebből eredő esetleges károk kizárólag a megrendelőt terhelik.

 

Felelősség:
A honlapon történő megrendelés és a tanácsadás igénybevétele feltételezi a vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét. Nem vállalunk felelősséget a vevő számítógépében bekövetkező semmiféle kárért, amely a honlap használata során keletkezett.
Az információs anyag készítésekor a lehető legnagyobb gondossággal járunk el, hogy abba számítógépes vírusok, férgek, kémprogramok ne kerüljenek, mindazonáltal a vevő felelőssége, hogy ezt saját számítógépén is elvégezze. Az ebből adódó károkért felelősséget nem vállalunk.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt!

Digitális adattartalom, műszaki védelem

Weboldalunkon megjelenő adatokat szolgáltató szerverek elérhetősége évi (99,9%) feletti. Rendszeresen mentés készül a teljes adattartalomról, így probléma esetén az eredeti adattartalom visszaállítható. Weboldalunkon megjelenő adatokat MSSQL és MySQL adatbázisban tároljuk. A jogszabályi rendelkezések szerinti „érzékeny adatok” megfelelő erősségű titkosítással vannak tárolva, kódolásukhoz processzorba épített hardveres támogatást használunk.

 

Az Ön személyes adatainak védelme a Szerelvény Szakáruház Kft. és partnerei számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben szükséges, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak (2011. évi CXII. törvény, Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete).

Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl.: posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk.


Érvényesség:
2021. július 20. napjától visszavonásig.

Vegyes rendelkezések:
Webáruházunk a vitás kérdések minden esetben békés úton történő rendezésére törekszik, ezt tekintjük elsődlegesnek. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy az esetleges vitás kérdések rendezésére szerződő felek kikötik a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét.

Amennyiben jelen ÁSZF valamely pontja hatálytalan vagy hibás, úgy az ÁSZF további pontjai érvényben maradnak azzal, hogy hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései az irányadók.

Eladónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben különösen a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. tv., az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXX. törvény, a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet, a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

Tisztelettel,
Szerelvény Szakáruház Kft. cégvezetése